banner fb

Rotterdam Outdoor was het meest spraakmakende festival van Rotterdam vorig jaar. De unieke ambiance werd met open armen ontvangen door de bezoekers en de loftrompet schalde nog lang na dato voort. Dit jaar is Rotterdam Outdoor dus met stipt hét festival waar iedereen naar uitkijkt. Uiteraard heeft de organisatie nog meer in petto dan vorig jaar, véél meer.

Het Roel Langerakpark naast de Diergaarde in Blijdorp is inmiddels bekend bij de festivalgangers en door de komst van het Toffler Festival op 16 mei kunnen we spreken van ‘de’ Rotterdamse Festival hotspot van 2015. Ook dit jaar zal het terrein tijdens Rotterdam Outdoor worden omgetoverd tot een paradijsje met al het goede en lekkere dat het ‘Berlijn aan de Maas’ te bieden heeft.

Naast het heerlijke eten en de coole Rotterdamse decoratie is de muziek natuurlijk het belangrijkste element van het festival. Dit jaar wordt Rotterdam Outdoor onverdeeld in de volgende 5 stages:

Electric Deluxe
De Rotterdamse koning van de Techno is natuurlijk Speedy J. De rasartiest hoort bij de grote der aarden en daar kun je als Nederlander gewoon trots op zijn. Zijn label Electric Deluxe staat net zo hoog aangeschreven als hij zelf. De Awakenings editie in oktober was het eerste uitverkochte feest van het ADE. Dit jaar zal je op een paar grote festivals verwend worden met een stage van Electric Deluxe, Rotterdam Outdoor is er één van!

Ecktuh Ecktuh
De Rotterdamse Hiphop formatie onder leiding van Generaal Winne en Alee Rock keert ook dit jaar weer terug op Rotterdam Outdoor. Volgens vele was dit vorig jaar de verrassing van het festival. Je kon de hele dag genieten van heerlijke onvervalste Hiphop van eigen bodem. Ook dit jaar kun je de combinatie van de beste dj’s en mc’s weer verwachten op deze stage. De boys hebben nu al laten doorschemeren dat ze heel wat verrassingen in petto hebben.

Hey invites
Nieuw dit jaar is de Hey invites stage. Uiteraard kent iedereen het concept van Michel de Hey en Rotterdam Outdoor is dan ook zeer verheugd met deze komst. Hey staat bekend om zijn heerlijke techhouse in de breedste zin. Speciaal voor Rotterdam Outdoor gaan ze spraakmakende artiesten uitnodigen en daarnaast nog een Rotterdamse organisatie met een wereldwijde bekendheid. De komende weken zal hierover meer bekend worden gemaakt.

d33pr
Rotterdam staat weer op de internationale kaart en ook op muzikaal gebied staat er veel te gebeuren. Binnenkort wordt het Bahn concept van onder andere Speedy J gelanceerd en kunnen artiesten met hun studio terecht in een schitterend gebouw aan de Baan bij de Leuvehaven. Een initiatief dat vanuit de Baan van start gaat, is het nieuwe Rotterdamse Deephouse label: d33pr. Onder leiding van legende TFX kun je de eerste releases de komende tijd verwachten en ook de labelnights staan al in de planning. Tijdens Rotterdam Outdoor zal er een hele dikke line up komen waar d33pr gelijk zijn stempel gaat achterlaten!

010 Classics
Rotterdam stond aan de wieg van de dance in Nederland, eind jaren 80 en begin jaren 90 waren er een paar clubs die het aandurfden de omstreden stroming te gaan programmeren. Vele grootheden die tot de dag van vandaag nog tot de top van de scene horen waren toen al actief als producers. Sinds 2008 is 010 Classics ontstaan en wordt het publiek iedere editie meegenomen naar die begintijd. ‘Jong’ en ‘jong van geest’ zijn nog altijd heel vatbaar voor het gevoel die de muziek van die tijd je meegaf. Op de 010 Classics stage kun je een gevarieerde line up verwachten met dj’s van toen en nu die allemaal hun voorliefde voor de ‘Classics’ zullen tentoonspreiden.

Hou de Facebook van Rotterdam Outdoor, de Maassilo en de hosting partners goed in de gaten voor ontwikkelingen! Kaarten zijn te koop via www.rotterdam-outdoor.nl en alle Primera winkels.